tiistai 27. tammikuuta 2009

Säästöliekillä(kö)...

Tässä kuussa on tuhlattu kunnolla lankoihin! Edellisen villaneuleen lankojen (57 e) lisäksi haaveissa oli neuloa Heili ja jonkinmoinen huivi. Tapion kaupasta tilasin Bambua tunikaa ja Dropsin SilkeTweediä huivia varten.
Mutta kääk ja vielä kerran kääk.. Tunikan aloittamisesta ei tullut kertakaikkiaan mitään kun silmukoita oli niin turkasen paljon heti alkuun ja lanka ei kun lipsui pyöröillä.. Päätin siis heittää Heilin toistaiseksi jonoon (ehkä se olisikin parempi neuloa ohjeen langasta eli Nallesta) ja kokeilla lankaa johonkin muuhun. Novitan viimekesän lehdestä löytyi ohje pitsisukkiin jotka sain valmiisi tänään, siihen sain kulumaan vajaat 100g. 300g jäi siis vielä odottamaan, ehkä saan ne juuri ja juuri riittämään jonkinlaiseen toppiin.. Mutta tuo Silke tweed oli todellinen pettymys.. koostumus silkkiä ja merinovillaa mutta odottamastani pehmeästä ihanuudesta ei langassa näy jälkeäkään. Ei viitsi kahta kerää palauttaakaan, ehkä ne menee huutikseen.

Kuukauden lankaostojen (98,20 e!) jälkeen tilillä ei sitten ollutkaan paljon mitään.. mutta kaupassa silmääni osui Heinzin uusi curry-mangokastike 1,99e. Varastoissa riisiä ja hernemaissipaprikapusseja - ainekset kasvisrisottoon :) Jospa niillä jotenkin vielä viikon kitkuttelis..
Kastike on muuten tosi hyvää, suosittelen. Mutta en suinkaan joka kuukausi käytä moista summaa lankoihin.. Silti kiinnostaisi joskus tietää mitä muut kuluttavat lankaostoksiin :)

3 kommenttia:

Pirjo kirjoitti...

Oletpas tehnyt kauniin puseron! Kyllähän sitä rahaa lankaan menee, milloin enemmän, milloin vähän vähemmän. Eiköhän tämä kuitenkin ole aika hyvä harrastus!

Taru kirjoitti...

Kiitos! Sinullakin on ihania käsitöitä. Lisäsin blogisi omiin suosikkeihin. Olen samaa mieltä, harrastus on tosi mahtava. Tein ainakin pari vuotta ennenkuin aloin pitämään blogia :)

Terhi kirjoitti...

Harmi ettei Heili toiminut Bambulla. Sen verran hyvä idea että sitä voisi jalostaa keväämmällä. Minä käytin Silketweedit Lace ponchoon (Interweave Knitsin Poncho Locosta netistä) ja vaikka lanka onkin arvelluttavaa niin tuossa ohjeessa se toimi.