torstai 11. maaliskuuta 2010

Ribbineule

Tämänhetkinen suuri työn alla oleva projekti, pitsihelmainen ribbineule Novitan Wool -langasta on edennyt jo tähän vaiheeseen.



Puretusta lnagasta neulominen ei tuota tasaista kädenjälkeä, kuten kuvasta toivottavasti näkyy. Myöhemmin luin jostakin, että purettu lanka kannattaa kastella ennen uudelleen neulomista. No, vahingosta viisastuu. En jaksanut enää alkaa purkamaan tehtyä hihaa kun olin sen ohjeessa olevan virheen takia jo joutunut tekemään toiseen kertaan. Toivotaan että nuo puretun langan kupruilut tasoittuu ensimmäisessä pesussa.


Aloitin myös uuden projektin, tällä kertaa ehkä arvokkaimmasta langasta mitä olen koskaan ostanut (linkki lankakauppaan). Rowanin kierrätysmateriaalista valmistettu Purelife Revive on mukavan tuntuista lankaa, mutta ohjeen pitsineule on todella hidastempoista neuloa. Lanka kiristyy kun neulotaan peräti 4 silmukkaa nurin yhteen, joten ranteet on hellinä vasta muutaman kierroksen jälkeen. No onneksi on tuo helppo ribbineulos vielä kesken joten voi vaihtaa välillä helpompaan.


Uuden kameran ostoreissulla poikkesin myös Kirjokkaassa, josta mukaan lähti vielä kevään ilmoja varten tuota kokovillaista Eco Wool dk:ta sukkiin.

Ja samalla aloitin uuden astiasarjan keräämisen - Arabian Illusia on pyörinyt ostoslistalla jo ainakin vuoden!

Ei kommentteja: