perjantai 29. toukokuuta 2009

Kodinmaisemaa

Marin blogissa vierailin ja törmasin jälleen kivaan meemiin. Tämän postauksen myötä pääsette kurkistamaan kotiini.


Paljastuksia kodistani...


1. Kun astut sisään ulko-ovestasi ja katsot vasemmalle, mitä näet?

Asun kerrostalossa ja tämänhetkisen julkisivuremontin takia kulku on takaovesta. Siellä ei vasemmalla näy muuta kuin käytävän seinä. Eikä muuta muuten näkyisi vaikka kuljettaisiin oikeastakin ulko-ovesta. Asunnossani heti vasemmalla on naulakko ja kenkärivistö. Naulakko on aika autio sillä se täyttyy vain yhden asukkaan ulkovaatteista (tällä hetkellä kesä -sellaisista).



2. Minkä värinen matto on olohuoneessasi?

Tuollainen aika vaalea beige, iso matto. Matossa on se hyvä puoli että se on aika jämäkkä, kissakaan ei leikkiessään saa sitä helposti ryttyyn. :)



3. Kun katsot ulos keittiösi ikkunasta, mitä näet?

Keittiön ikkunastani näkyy rivi vanhoja puutaloja sekä paljon puita, varsinkin nyt kesällä näkymä on varsin vehreä. Talon ohitse kulkeva tie on vilkkaasti liikennöity ja odottaa uutta asfaltointia. Tie johtaa paloasemalle joten tässä asuvat tietävät hälytyksistä ensimmäisinä (onneksi niitä ei tule usein).



4. Mitä tavaroita löytyy lavuaarisi reunalta?

Palasaippua, Erisan -käsidesinfiointiaine, kynsiharja, lavuaarin tulppa.

5. Mikä on kotisi viihtyisin huone?

Kyllä kai se on olohuone, siellä vietän suurimman osan ajastani kun olen kotona. Tosin kaipaisin sinne jotain pientä särmää kuten seinille enemmän jotain. Talo on rakannettu 70-luvulla ja sen mukaisesti huoneet ovat isoja. Makuuhuoneessa vain nukutaan ja soitetaan pianoa sillä sähköpianoni paikka on siellä, keittiössä laitetaan ruokaa ja syödään, sekä surffaillaan netissä.

6. Mikä on kotisi ihastuttavin yksityiskohta?

Ehkä se on uudehko keittiön ruokailuryhmä. Keittiö on muutenkin asunnon valoisin huone.


7. Mikä on sinulle mieluisin asumismuoto? (rivitalo, kerrostalo jne.)

Parasta oli asua lapsuudenkodissa maalla, omakotitalossa. Kerrostaloelämään on sen jälkeen pakko ollut sopeutua. Kaipaisin paljon vapaata pihalla oloa varsinkin kesällä. Yksinasujan välimuoto olisi sitten varmaan rivitaloasunto johon kuuluisi vähän pihaa.

8. Missä säilytät imuriasi?

Keittiön siivouskomerossa. Imurikin on ensimmäisiä oman kodin ostoksia, yli 10 vuotta vanha.



9. Oletko tyytyväinen kotisi sisustukseen?

Jotakuinkin. Muutin viime syksynä isoon kaksioon pienestä yksiöstä joten tuomani huonekalut eivät oikein riitä täyttämään kaikkea tilaa. Varsinkin se olohuone kaipaa sitä jotain, nyt siellä on aika avaraa.

10. Mikä kotisi yksityiskohta kaipaisi pientä remonttia?

Asun vuokra-asunnossa, mutta asunto on aika hyvässä kunnossa. Kylpyhuoneen pinnat ja kaikki seinät kaipaisivat uudistusta. Kysyin muuttaessani voisiko vuokranantaja maalata seinät mutta ei suostunut. Itse saisin maalata mutta en luota siihen että saisin aikaan hyvää jälkeä ilman homman hallitsemaa apulaista, siksi se on jäänyt tekemättä. Olisi kiva tehdä joka huoneeseen yksi erivärinen tehosteseinä. Kuvassa palapeileistä jääneitä tarranjälkiä.



11. Onko seinilläsi enemmän tauluja vai julisteita?

Seinillä ei ole yhtään julistetta, taulujakin vain vähän.




12. Petaatko sänkysi joka aamu?

Valitettavasti olen siinä hieman laiska. xD

13.Mitä löydät kylpyhuoneesi kaapista?

Kylpyhuoneessani ei ole lainkaan kaappia. Pyykinpesuaineet, meikkipussi ja hiusharjat säilytän pesukoneen päällä, muu kosmetiikka seisoo lavuaarin päällä olevalla hyllyllä.



14. Mitä löytyy kylpyhuoneesi alakaapista, mikäli sellainen on?

Alakaappia ei ole.

15. Jos katsot keittiösi ruokakomeroon, mitä sieltä löytyy?

Säilytän kuivia ruoka-aineita kahdessa keittiön yläkaapissa. Toisesta löytyy kahvit, teet, kaakaot, hunajat, keksit, leivonnaiset ja muut kahvileivät ja sokerit. Toisessa kaapissa on riisit, puuroainekset, jauhot, suurukset, leivontaan käytettävät mausteet (vaniljasokeri, leivinjauhe jne) sekä pussissa olevat ruuanlaitossa käytettävät mausteet. Maustepurkit löytyvät hellan yläpuolelta hyllyköstä.



16. Mitä jääkaapistasi löytyy aina?

Ruokaöljyä, ketsuppia, salaatinkastiketta, maitoa, margariinia, salaattiaineksia, porkkanoita aika usein, mehutiivistettä tai tuoremehua. Pakastelokerossa on melkein aina keittojuureksia, pakastekasviksia, perunoita eri muodossa (lohkoina, ranskalaisia jne). Marjat on nyt jo kaikki syöty, talvella löytyy niitäkin.

17. Millainen sänky?

80 cm leveä, ainakin 10 vuotta vanha runkopatjasänky, sijauspatja jonka uusin vast´ikään.

18.Millaiset verhot kotonasi on?

Makuuhuoneessa on liilat voilee-verhot, keittiössä ohuet puuvillaverhot ja olohuoneessa paksut puuvilla/pellava verhot.

19. Mitä jääkaappisi ovessa on?
Magneetteja ja jotain muistilappuja. Näköjään postin saapumisilmoituskin joka pitäisi hakea. Tuloste yleisimmistä postimaksuista.



20. Millaisia koriste-esineitä kotonasi on?

Muutamia lasiesineitä ja kynttilälyhty.




21. Onko kotonasi valokuvia esillä? Mitä?

Ei ole.

22. Mikä asunnossasi luultavasti kiinnittää ensimmäiseksi vieraiden huomion?

Hmm, vaikea kysymys. Luultavasti se että asunnossani on yleensä aika siistiä.

23. Mitä haluaisit joskus hankkia asuntoosi?

Uusi sohva on ollut mielessä, sänkykin alkaa olla jo aika vanha.

24. Onko sinulla huonekasveja?

On. Muratti,

kultaköynnös (huomatkaa servettitekniikalla koristeltu kukkapurkki:)), ja tuoksutraakkipuu josta en saanut kunnon kuvaa.

25. Mikä on asuntosi häpeäpilkku?

Ei tule mitään mieleen, olen asuntooni aika tyytyväinen.

Kiva, kun kävit virtuaalivierailulla kodissani! :) Jos nappaat tämän mukaasi, niin jätä siitä viesti kommentteihin, niin tulen vierailulle sinun luoksesi. :)

1 kommentti:

MariL kirjoitti...

Kiva, kun vierailit blogissani ja olit napannut tämän mukaasi! :) Oli kiva pistäytyä täälläkin, lupaan tulla toistekin! :) Aika paljon yhteistä meillä saattaa olla, ainakin tuon meemin perusteella. :)